Menjalni avtomati

Menjalni avtomati za menjavo po denominaciji so najsodobnejše naprave za pripravo menjalnine, ki se uporablja v trgovskih centrih ali komitentom in nekomitentom banke. Omogočajo zaračunavanje različne provizije za komitente in nekomitente banke ali trgovskega podjetja. Glavni namen teh naprav je izplačilo kovancev v rolicah, z dodatnim modulom pa je mogoče izplačilo bankovcev manjših denominacij.

 

Vplačani bankovci se identificirajo s senzorjem JCM EBA34. Senzorji imajo možnost programske nadgradnje, tako da ustrezajo najnovejšim popravkom testiranih naprav za prepoznavo pristnih in ponarejenih bankovcev po standardu, ki ga predpisuje evropska centralna banka – ECB.

CRC 500

Je menjalni avtomat, ki sprejema bankovce in izdaja rolice kovancev, po izbiri uporabnika, z dodatnim modulom, pa lahko izdaja manjše bankovce.

Avtomat je postavljen v zaledju trgovine, oziroma banke in je namenjena predvsem blagajnikom. Z njim razbremenimo zaledno osebje trgovine oziroma banke, saj je blagajniku omogočeno, da samostojno zamenja bankovce za kovance. Postopek je avtomatiziran, zato je zamenjava možna ob vsakem času.

 

CRC 500 je najbolj primeren za poslovalnice banke, pošte in trgovine, s srednje velikimi količinami transakcij.

 

CRC 500 omogoča konfiguracijo po meri stranke. Standardna različica ima štiri dvojne module za izdajo kovancev v rolicah, torej največ osem vrst kovancev v rolicah. Vsak modul ima lahko na zalogi med 60 in 140 rolic kovancev. Naprava se odpira s sprednje strani za polnjenje in vzdrževanje. CRC 500 omogoča veliko zalogo kovancev v rolicah, kar  dejansko  zmanjša število polnjenj.

 

Prednosti CRC 500

  • Ohišje izdelano iz 3mm jeklene pločevine
  • Vrata s sprednje strani za polnjenje in vzdrževanje
  • Vgrajen osebni računalnik z MS Windows Platformo in zunanjo krmilno enoto
  • Barvni zaslon na dotik ( 15″)
  • Enostaven za uporabo in upravljanje
  • Optimizira in zagotavlja varno menjavo gotovine
  • Na voljo z ali brez modula za izplačevanje bankovcev
Scroll to Top